De lekkerste paasbrunch: romige zalmcroque met avocado
Kijk jij al uit naar Pasen? Gezellig samenzijn met de hele familie of met vrienden en heerlijk met elkaar genieten van het eten? Het Paasfeest wordt nóg lekkerder met dit leuke recept voor romige zalmcroque met avocado. Met deze traktatie zet jij ongetwijfeld de allerlekkerste paasbrunch op tafel. Een croque is de Belgische variant op de tosti. Het is een heerlijk knapperig broodje.
De toast met zalm gaat verrassend goed samen met de fijne, nootachtige smaak van de frisse avocado. Avocado is ook nog eens heel gezond voor je. Dit heerlijke gerecht is heel makkelijk om te maken en staat al binnen 20 minuten op tafel. Het Paasfeest kan beginnen!
Wat heb je nodig? (4 personen | bereidingstijd: 20 min | 595 Kcal pp)
- 8 sneetjes wit casinobrood
- 150 g La Place kruidenroomkaas (1 bakje)
- 100 g gerookte zalm
- 1 avocado
- 4 plakjes jonge kaas
- 2 el olijfolie
- 4 eieren
- 2 el bieslook
- 2 snufjes peper
- 1 tosti-ijzer
Zo bereid je het
- Besmeer alle sneetjes brood met de kruidenroomkaas. Beleg 4 sneetjes brood met de zalm.
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in dunne schijfjes en verdeel ze over de zalm. Leg er de plakjes kaas op. Dek ze af met de andere sneetjes brood, met de besmeerde kant onder.
- Bak de croques in het tosti-ijzer goudgeel. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Breek de eieren boven de pan en bak ze in 2 tot 3 minuten tot spiegeleieren. Breng de eieren op smaak met peper.
- Leg de croques op 4 borden. Leg op elk een spiegelei en bestrooi ze met de bieslook en versgemalen peper naar wens.
Eet smakelijk! Behalve deze heerlijke croque zijn er ook nog veel meer lekkere paasmenu recepten om er een onvergetelijke Pasen van te maken!